Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry

Ammatillisen koulutuksen johtamisen kehittäjä SAJO ry
– vaikuta ja verkostoidu!

SAJO ry on ammatillisen koulutuksen johtajien verkosto, joka edistää jäsentensä ammatillisia ja palvelussuhteeseen liittyviä etuja. Valtakunnalliseen yhdistykseemme kuuluu lähes 300 ammatillisen koulutuksen johtajaa ja asiantuntijaa.
Lue lisää yhdistyksestä >

Ajankohtaista

Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry on valinnut Vuoden ammattikoulutuksen johtajaksi Ammattiopisto Spesian rehtori Tiina Meriläisen. Valinta julkistettiin 5. lokakuuta yhdistyksen syysseminaarissa Kuopiossa. Vuoden ammattikoulutuksen johtajan nimeämisellä on pitkä kolmikymmenvuotinen historia.

 

 

Vuoden ammattikoulutuksen johtaja 2023 on Tiina Meriläinen Spesiasta.

 

 

Tiina Meriläinen toimii rehtorina Ammattiopisto Spesiassa sekä puheenjohtajana valtakunnallisessa ammatillisten erityisoppilaitosten kumppanuusverkosto AMEOssa. Hänellä on pitkä yli 20 vuoden kokemus ammatillisen koulutuksen johtajana. Ennen rehtorin tehtäviä Meriläinen toimi kuvaamataidon opettajana, koulutussuunnittelijana, koulutusjohtajana ja apulaisrehtorina. Koulutukseltaan hän on taiteen maisteri ja Master of Business Administration (MBA).

 

SAJO ry:n vuoden teemana on hyvinvointi ja sen johtaminen. Tiina Meriläinen on edistänyt hyvinvointia monella tapaa niin omassa oppilaitoksessa kuin valtakunnallisissa hankkeissa ja verkostoissa. Hänen johdollaan opiskelijat, henkilöstö ja yhteistyökumppanit ovat tasapuolisesti mukana oppilaitostyössä. Meriläinen johtaa mutkattomasti Spesian arvojen mukaan, luottaen ammattilaisten näkemyksiin ja kannustaen uuden kokeilemiseen.
 
Tiina Meriläinen on edistänyt upeasti ammatillisen koulutuksen positiivista medianäkyvyyttä. Hän jakaa yhdessä esihenkilönsä kanssa säännöllisesti tietoa ammatillisesta koulutuksesta, Spesiasta ja erityisopetuksesta kekseliään SpesianMiina-sometilin kautta. Meriläinen on myös esiintynyt televisiossa keskustelemassa oppivelvollisuuden laajenemisesta. Viime joulukuussa hän oli ainoa ammatillisen koulutuksen johdon edustaja tasavallan presidentin itsenäisyyspäiväjuhlilla.
 
– Ammatillinen koulutus tarvitsee Tiinan kaltaisia vahvoja johtajia, jotka toteuttavat tehtäväänsä menestyksellisesti hyvinvointi edellä silloinkin, kun johdettavana on suuriakin muutoksia, Sajon puheenjohtaja Maija Aaltola perustelee.

 

Ammattiopisto Spesia (spesia.fi) on 12 paikkakunnalla ja kuuden maakunnan alueella toimiva monialainen ammatillinen erityisoppilaitos. Henkilöstöä on 770 ja opiskelijoita on vuositasolla 1 450.

 

 

Palkittu ja palkitsijat: vas. SAJO ry:n hallituksen sihteeri Heli Huotari, Tiina Meriläinen ja hallituksen puheenjohtaja Maija Aaltola.

Palkittu ja palkitsijat: vas. SAJO ry:n hallituksen sihteeri Heli Huotari, Tiina Meriläinen ja hallituksen puheenjohtaja Maija Aaltola.

 

 

Vuoden ammattikoulutuksen johtaja julkistettiin Kuopiossa Sajon perinteisessä syysseminaarissa, joka järjestetään tänä vuonna yhteistyössä Savon ammattiopiston kanssa. Kahden seminaaripäivän aikana kuullaan ja keskustellaan ammatillisen koulutuksen ajankohtaisista aiheista sekä tutustutaan Savon ammattiopiston uuteen Savilahden kampukseen, yrityspalveluihin sekä Taitaja2024-kisajärjestelyihin. Asiantuntijaluentona seminaarissa kuullaan asiaa työhyvinvoinnista ja sen johtamisesta.

 

#OsaaminenNäkyviinLISÄTIETOJA ANTAA:
Maija Aaltoja
puheenjohtaja, SAJO ry
050 384 9354
etunimi.sukunimi@omnia.fi

 

SAJO RY:
Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry edistää jäsentensä ammatillisia etuja sekä järjestää koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksia. Otamme aktiivisesti kantaa ammatillisen koulutuksen ajankohtaisiin asioihin. Valtakunnalliseen yhdistykseen kuuluu 275 ammatillisen koulutuksen johtajaa ja johtavaa asiantuntijaa. www.sajory.fi

SAJO ry X:ssä (julkaisut näkyvät X:ään kirjautuneille):

Tietoa Sajosta

Haluamme auttaa sinua menestymään ammatillisen koulutuksen johtajana tai asiantuntijana. Järjestämme tapahtumia ja opintomatkoja sekä luomme verkostoja osaamisesi ja hyvinvointisi tueksi. Meillä on edustus useissa opetusalan valtakunnallisissa työryhmissä, ja annamme koulutuspoliittisia lausuntoja. Valitsemme vuoden ammattikoulutuksen johtajan ja myönnämme ansiomerkkejä.
Tutustu toimintaan >

Liity jäseneksi!

Verkostoidu, vaikuta ja hyödynnä jäsenedut!
Lue jäseneduista ja liity mukaan >

Meitä on jo

sajolaista!

Kysy ja kommentoi!

Kun haluat kysyä jäsenyydestä tai keskustella muista yhdistyksen toimintaan liittyvistä asioista: 
Ota yhteys hallitukseen >

Kurkkaa juhlajulkaisua

SAJO ry täytti 50 vuotta vuonna 2018. Vuosikymmeniä luotaavat Artti Antila, Anna Maria Jääskeläinen, Pentti Rauhala, Tuuli Romppainen ja Esa Toivonen. Nykypäivän näkökulmia valottavat Eija Alhojärvi, Olli-Pekka Heinonen, Maiju Korhonen, Teija Kunelius ja Seija Rasku. Tulevaisuuteen uskaltautuvat Mirja Hannula, Antti Maunu, Antti Seitamaa, Saija Sippola, Mika Tammilehto ja Ville Tuominen.
Tästä e-julkaisuun >

Jaa sivu: