Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry

Ammatillisen koulutuksen johtamisen kehittäjä SAJO ry
– vaikuta ja verkostoidu!

SAJO ry on ammatillisen koulutuksen johtajien verkosto, joka edistää jäsentensä ammatillisia ja palvelussuhteeseen liittyviä etuja. Valtakunnalliseen yhdistykseemme kuuluu lähes 300 ammatillisen koulutuksen johtajaa ja asiantuntijaa.
Lue lisää yhdistyksestä >

Ajankohtaista

Rattoisaa huhtikuuta sajolaiset,


Olemme mielenkiinnolla odottaneet kehysriihen tuloksia ja ennen kaikkea Suomen julkisen talouden sopeuttamisen vaikutuksia ammatilliseen koulutukseen ja sitä kautta meidän sajolaisten arkeen. Toistaiseksi näyttää sitä, että kehysriihen tulosten kanssa voidaan elää, ellei säästöjen tarkemmassa kohdennuksessa tule isoja yllätyksiä. Yksittäisen koulutuksenjärjestäjän kannalta rahoitusuudistuksella voi olla suurempi merkitys.


Sajon Hollannin Utrechtiin suuntautuvan kesäseminaarimatkan ohjelma alkaa olla valmis. Matkalle lähtevien määrä on aikaisempia vuosia pienempi koulutuksen järjestäjien taloustilanteen tiukkenemisen ja siitä seuranneen matkustuslinjausten tiukkenemisen vuoksi. Olisimme halunneet kaikki halukkaat mukaan, mutta ensi kerralla sitten! Ja aina kannattaa kysyä peruutuspaikkoja. Matkasta on tulossa lähiaikoina lasku SAKU ry:n toimistolta. Tehdään kiva yhteinen reissu 😊

 

Jäsentapaaminen Taitaja2024:ssä

Tiistaina 21.5. kello 14–15 järjestetään Kuopion Taitaja2024-kisoissa perinteinen Sajon jäsentapaaminen. Kalentereissanne on teillä varaus tähän. Tervetuloa moikkaaman tuttuja sajolaisia ja tutustumaan uusiin!

 

Sajon strategiatyö vuosille 2025–2028 jatkuu

Sajon strategiatyö jatkuu visioäänestyksellä ja lähivuosien toiminnan painopisteiden viilaamisella. Toivottavasti jokainen teistä haluaa ottaa kantaa järjestömme toiminnan kehittämiseen ja painopisteisiin kyselyssä. Vastauksia toivotaan 28.4. mennessä. Kyselyn jälkeen strategiatyötä jatketaan kesäseminaarissa.

 

Vaikuttamistyö tiivistyy kesää kohti

Ammatillista koulutusta koskevat säädösmuutokset tulevat tämän hetken tiedon mukaan lausuntokierrokselle huhti-toukokuun vaihteessa. Ollaan aktiivisia ja tuodaan meille tärkeitä asioita, kuten byrokratian purkamista sekä opetustoiminnan ja oppimisen tuen kehittämistä siten, että niiden käytännön esihenkilötyö, johtaminen ja hallinto olisi aiempaa mielekkäämpää ja selkeämpää.

 

Jäsenrekisterin tiedot kuntoon

Sajon toiminnasta tiedotetaan sähköpostilla ja tapahtumat viedään suoraan kalenteriin. Jos saat sähköpostisi mutkan kautta kollegalta tai et saa sitä ollenkaan, todennäköisesti osoitteissasi on jotain korjattavaa. Myös jäsenrekisterin tieto työnantajasta, nimikkeestä ja osoitteesta ovat tärkeitä.


Jäsenrekisteriin ja jäsenmaksuihin liittyvät kysymykset sekä yhteystietojen muutokset voi lähettää osoitteeseen sajory(ät)sajory.fi tai suoraan terhi.lehmussaari(ät)sakury.net. Terhi hoitaa Sajon jäsenrekisteriä. Niin jäseneksi ilmoittautumiset kuin jäsenyydestä eroamiset tehdään sähköisesti. Hakemukset käsitellään aina seuraavassa hallituksen kokouksessa. Kun tulee aika luopua jäsenyydestä, muista täyttää eroilmoitus. Eroaminen tulee voimaan jäsenen haluamana ajankohtana, mutta aikaisintaan ilmoituksen vastaanottamista seuraavan kuukauden alusta.

 

Aktiivista viestintää

  • Sajolaisilla on työskentely- ja keskusteluympäristö SAKU ry:n Teamsissa. Jos et ole saanut kutsua tai sinulla on liittymiseen liittyviä ongelmia, niin ota yhteys sajory(ät)sajory.fi.
  • WhatsAppissa nopeaa, kepeää ja yhteisöllistä keskustelua, linkin saat Teamsista tai sihteeriltä: heli.huotari(ät)bc.fi.
  • X/Twitter: @SAJO_ry
  • Facebook: Ammattikoulutuksen johtajat - SAJO ry
  • Sajon ryhmä LinkedInissä on avattu myös hiljattain.
  • LinkedIn
  • Sähköpostia Sajolle: sajory(ät)sajory.fi
  • Hallituksen jäsenten yhteystiedot

 


Aurinkoisia kevään odotusta kaikille!


Sajon hallituksen puolesta,

Pekka Tauriainen

puheenjohtaja
pekka.tauriainen(ät)vantaa.fi
050 3124 514

SAJO ry X:ssä (julkaisut näkyvät X:ään kirjautuneille):

Tietoa Sajosta

Haluamme auttaa sinua menestymään ammatillisen koulutuksen johtajana tai asiantuntijana. Järjestämme tapahtumia ja opintomatkoja sekä luomme verkostoja osaamisesi ja hyvinvointisi tueksi. Meillä on edustus useissa opetusalan valtakunnallisissa työryhmissä, ja annamme koulutuspoliittisia lausuntoja. Valitsemme vuoden ammattikoulutuksen johtajan ja myönnämme ansiomerkkejä.
Tutustu toimintaan >

Liity jäseneksi!

Verkostoidu, vaikuta ja hyödynnä jäsenedut!
Lue jäseneduista ja liity mukaan >

Meitä on jo

sajolaista!

Kysy ja kommentoi!

Kun haluat kysyä jäsenyydestä tai keskustella muista yhdistyksen toimintaan liittyvistä asioista: 
Ota yhteys hallitukseen >

Kurkkaa juhlajulkaisua

SAJO ry täytti 50 vuotta vuonna 2018. Vuosikymmeniä luotaavat Artti Antila, Anna Maria Jääskeläinen, Pentti Rauhala, Tuuli Romppainen ja Esa Toivonen. Nykypäivän näkökulmia valottavat Eija Alhojärvi, Olli-Pekka Heinonen, Maiju Korhonen, Teija Kunelius ja Seija Rasku. Tulevaisuuteen uskaltautuvat Mirja Hannula, Antti Maunu, Antti Seitamaa, Saija Sippola, Mika Tammilehto ja Ville Tuominen.
Tästä e-julkaisuun >

Jaa sivu: