Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry

Ammatillisen koulutuksen johtamisen kehittäjä SAJO ry
– vaikuta ja verkostoidu!

SAJO ry on ammatillisen koulutuksen johtajien verkosto, joka edistää jäsentensä ammatillisia ja palvelussuhteeseen liittyviä etuja. Valtakunnalliseen yhdistykseemme kuuluu lähes 300 ammatillisen koulutuksen johtajaa ja asiantuntijaa.
Lue lisää yhdistyksestä >

Ajankohtaista

Hei sajolaiset,

 

Talvi alkaa taittua ja katse kääntyy kesään, vaikka lunta onkin useissa osissa maata vielä ennätyksellisen paljon. Kevät ja kesä kyllä sieltä silti tulevat!

 

Sajon hallituksen tehtävälistalla on ollut alkaneen vuoden aikana uuden toimintakauden alun vaatima järjestäytyminen, kesäseminaarimatkan valmistelut, säädösmuutosten valmistelun vaikuttamistyö sekä Sajon strategiakauden 2025–2028 tavoitteiden ja painopisteiden valmistelu. Tähän liittyen olettekin vastanneet kyselyyn. Kiitos siitä!

 

Ilmoittaudu Sajon kesämatkalle Hollantiin

Sajo toteuttaa kesän opinto- ja seminaarimatkan pitkiä perinteitä kunnioittaen Euroopan erilaisiin mielenkiintoisiin kohteisiin. Matkamme suuntautuu tulevana kesänä Hollannin Utrechtiin (12.–14.6.).

 

Matkan teema on "Ammatillinen koulutus jatkuvan oppimisen ekosysteemissä". Odotettavissa on paikallisia vierailukohteita ja puheenvuoroja. Suomesta saamme OKM:n ajankohtaiskatsauksen. Alustusten pohjalta käydään yhteistä keskustelua. Jäsenten väliseen verkostoitumiseen ja hyvinvointiamme tukevaan toimintaan on myös varattu aikaa. 

 

Matkaohjelma, matkustus- ja majoitustiedot sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät Sajon Teams-ryhmästä. Sitova ilmoittautuminen tarvitaan 17.3. mennessä. Paikkoja on varattu 70, ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (ilmoittautumislomake).

 

Vaikuttamistyö säädösmuutoksiin on ollut tiivistä

Ammatillista koulutusta koskevat säädösmuutokset ovat valmistelussa. Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama seurantaryhmä on kokoontunut noin kuukauden välein lokakuusta 2023 alkaen. Olen ollut niissä tiiviisti mukana ja pitänyt esillä Sajon jäsenten ennakkokyselyssä nostamia ja hallituksen tärkeinä pitämiä asioita. Näitä ovat olleet esimerkiksi byrokratian purkaminen ja opetustoiminnan sekä oppimisen tuen kehittäminen niin, että niiden käytännön esihenkilötyö, johtaminen ja hallinto olisivat sajolaisille aiempaa mielekkäämpää ja selkeämpää. 

 

Jäsenrekisterin tiedot kuntoon

Sajon toiminnasta tiedotetaan sähköpostilla ja tapahtumat viedään suoraan kalenteriin. Jos saat sähköpostisi mutkan kautta kollegalta tai et saa sitä ollenkaan, todennäköisesti osoitteissasi on jotain korjattavaa. Myös jäsenrekisterin tieto työnantajasta, nimikkeestä ja osoitteesta ovat tärkeitä.


Jäsenrekisteriin ja jäsenmaksuihin liittyvät kysymykset sekä yhteystietojen muutokset voi lähettää osoitteeseen sajory(ät)sajory.fi tai suoraan terhi.lehmussaari(ät)sakury.net. Terhi hoitaa Sajon jäsenrekisteriä. Niin jäseneksi ilmoittautumiset kuin jäsenyydestä eroamiset tehdään sähköisesti. Hakemukset käsitellään aina seuraavassa hallituksen kokouksessa.   

 

Kevään virtuaalikahvit ja muut jäsentapaamiset

Tulevien virtuaalikahvien ajankohdat ja aiheet ovat: 

 • Perjantaina 15.3. kello 14–15.30, teemana TE2024-uudistus
  Alustajina ovat Sajon puheenjohtaja, rehtori Pekka Tauriainen Variasta sekä osaamispalvelujohtaja Tuomo Palokangas Lappiasta. Sajo senioreiden toiminnan esittely virtuaalikahvien lopuksi.
 • Perjantaina 19.4. kello 14–15.30 , teemana tulevaisuus ja visionäärinen johtaminen
  Alustajana on Juha Ojajärvi Perho Liiketalousopistosta.


Ilmoittautumisia virtuaalikahveille ei tarvita, ja tarkemmat tiedot tulevat  jäsenille kalenterimerkintänä. Jokaisen virtuaalikahvin alkuun tulevat ajankohtaiset asiat, ja niihin pyritään jättämään aikaa myös teeman ulkopuolisille kysymyksille ja keskusteluille.

 

Tiistaina 21.5. kello 14–15 järjestetään Kuopion Taitaja2024-kisoissa perinteinen Sajon jäsentapaaminen. Tarkemmat tiedot tulevat jäsenille kalenterimerkintänä.

 

Sajolla on useita uusia aluevastaavia, ja haluamme aktiivista toimintaa myös alueille.

 

Viestitään aktiivisesti

 • Sajolaisilla on työskentely- ja keskusteluympäristö SAKU ry:n Teamsissa. Jos et ole saanut kutsua tai sinulla on liittymiseen liittyviä ongelmia, niin ota yhteys sajory(ät)sajory.fi.
 • WhatsAppissa nopeaa, kepeää ja yhteisöllistä keskustelua, linkin saat: heli.huotari(ät)bc.fi.
 • Twitter: @SAJO_ry
 • Facebook: Ammattikoulutuksen johtajat - SAJO ry
 • Sajon ryhmä LinkedInissä on avattu myös hiljattain.
 • S-postia Sajolle: sajory(ät)sajory.fi 
 • Hallituksen jäsenten yhteystiedot

 

Aurinkoisia kevään odotusta kaikille!

 

Sajon hallituksen puolesta, 

 

Pekka Tauriainen
puheenjohtaja 

050 3124 514

pekka.tauriainen(ät)vantaa.fiKuva Utrechtista: Johan Yperlaan / Pixabay

SAJO ry X:ssä (julkaisut näkyvät X:ään kirjautuneille):

Tietoa Sajosta

Haluamme auttaa sinua menestymään ammatillisen koulutuksen johtajana tai asiantuntijana. Järjestämme tapahtumia ja opintomatkoja sekä luomme verkostoja osaamisesi ja hyvinvointisi tueksi. Meillä on edustus useissa opetusalan valtakunnallisissa työryhmissä, ja annamme koulutuspoliittisia lausuntoja. Valitsemme vuoden ammattikoulutuksen johtajan ja myönnämme ansiomerkkejä.
Tutustu toimintaan >

Liity jäseneksi!

Verkostoidu, vaikuta ja hyödynnä jäsenedut!
Lue jäseneduista ja liity mukaan >

Meitä on jo

sajolaista!

Kysy ja kommentoi!

Kun haluat kysyä jäsenyydestä tai keskustella muista yhdistyksen toimintaan liittyvistä asioista: 
Ota yhteys hallitukseen >

Kurkkaa juhlajulkaisua

SAJO ry täytti 50 vuotta vuonna 2018. Vuosikymmeniä luotaavat Artti Antila, Anna Maria Jääskeläinen, Pentti Rauhala, Tuuli Romppainen ja Esa Toivonen. Nykypäivän näkökulmia valottavat Eija Alhojärvi, Olli-Pekka Heinonen, Maiju Korhonen, Teija Kunelius ja Seija Rasku. Tulevaisuuteen uskaltautuvat Mirja Hannula, Antti Maunu, Antti Seitamaa, Saija Sippola, Mika Tammilehto ja Ville Tuominen.
Tästä e-julkaisuun >

Jaa sivu: