Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry

Ammatillisen koulutuksen johtamisen kehittäjä SAJO ry
– vaikuta ja verkostoidu!

SAJO ry on ammatillisen koulutuksen johtajien verkosto, joka edistää jäsentensä ammatillisia ja palvelussuhteeseen liittyviä etuja. Valtakunnalliseen yhdistykseemme kuuluu lähes 300 ammatillisen koulutuksen johtajaa ja asiantuntijaa.
Lue lisää yhdistyksestä >

Ajankohtaista

Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry on palkinnut ansiomerkillä SAKU ry:n toiminnanjohtaja Saija Sippolan, REDUn rehtori Sirkku Purontauksen ja Omnian johtava rehtori Maija Aaltolan. Erityisen ansiokkaasta toiminnasta yhdistyksen hyväksi myönnettävät ansiomerkit luovutettiin 5. lokakuuta SAJO ry:n syysseminaarissa Kuopiossa.

 

Ansiomerkin saajat ja palkitsijat: vas. Åsa Stenbacka, Saija Sippola, Maija Aaltola, Sirkku Purontaus ja Heli Aaltola

Ansiomerkin saajat ja palkitsijat: vas. Åsa Stenbacka, Saija Sippola, Maija Aaltola, Sirkku Purontaus ja Heli Aaltola.

 


Saija Sippola:
Monipuolinen järjestötoiminnan osaaja Tampereelta

Saija Sippola on toiminut Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n (sakury.net) toiminnanjohtajana jo yli kymmenen vuoden ajan. Järjestö on kehittynyt Sippolan johtamana merkittäväksi opiskelija- ja henkilöstöhyvinvoinnin edistämisen yhteistyöorganisaatioksi ammatillisen koulutuksen johdolle. Parhaillaan käynnissä oleva Hyvinvointivirtaa-viikko innostaa opiskelijoita ja henkilöstöä yhteisölliseen tekemiseen yli sadassa ammatillisessa oppilaitoksessa. SAKU ry on tärkeä SAJO ry:n verkostokumppani sekä tuki- ja asiantuntijapalveluiden tarjoaja. Sippolalla on merkittävä rooli asiantuntijapalveluiden toteuttajana ja yhdistyksen toiminnan kehittäjänä, tiiviissä yhteistyössä hallituksen kanssa.

 

– Saija on yhdistyksemme hallitukselle tuttu ja tärkeä yhteistyökumppani. Yhteistyö Saijan kanssa on aina sujuvaa ja arvostamme suuresti hänen vahvaa asiantuntijuuttaan, Sajon puheenjohtaja Maija Aaltola luonnehtii.


Sirkku Purontaus:
Pitkän linjan ammatillisen koulutuksen johtaja Rovaniemeltä

Sirkku Purontaus on toiminut Lapin koulutuskeskus REDUn (redu.fi) rehtorina vajaan vuoden ja sitä ennen yli 22 vuotta ammatillisen koulutuksen rehtorina Keski-Pohjanmaalla. SAJO ry:n hallituksen jäsen Purontaus on ollut pian kuusi vuotta eli täydet kolme kautta. Viisi ja puoli vuotta hän toimi ansiokkaasti hallituksen sihteerinä, kehittäen ja uudistaen aktiivisesti yhdistyksen toimintaa. Sirkku Purontaus edustaa Sajoa Skills Finlandin hallituksen jäsenenä ja työvaliokunnan varapuheenjohtajana. Näissä luottamustehtävissä Purontaus on edistämässä suomalaisen ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kohti maailman parasta ammattiosaamista.

 

– Sirkku on ollut aktiviinen ja sitoutunut Sajon hallituksen jäsen ja sihteeri. Hän on esimerkillinen johtaja, joka kehittää osaamistaan, toimii sujuvasti verkostoissa sekä pitää hyvää huolta myös omasta hyvinvoinnistaan. Sirkun kanssa on aina ilo tehdä yhteistyötä, Sajon puheenjohtaja Maija Aaltola kehuu.


Maija Aaltola:
Vahva ammatillisen koulutuksen osaaja ja johtaja Espoosta

Maija Aaltola on toiminut Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniassa (omnia.fi) esihenkilö- ja johtotehtävissä yli 20 vuotta. Sajon hallituksessa hän on ollut pian täydet kolme kautta. Aaltola toimi ensin kaksi vuotta varapuheenjohtajana ja viimeksi neljä vuotta puheenjohtajana. Maija Aaltolan puheenjohtajakaudella yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut merkittävästi. Hän on parantanut yhdistyksen näkyvyyttä ja tunnettuutta aktiivisella vaikuttamisella, kumppanuusyhteistyöllä ja some-viestinnällä. Uusien virtuaalitapahtumien myötä sajolaisten mahdollisuus osallistua toimintaan ja verkostoitua on parantunut. Jäsenpalaute toiminnasta on ollut kiittävää.

 

– Maija on inspiroiva, innovatiivinen ja rohkea ammatillisen koulutuksen eteenpäinviejä. Hän on taitava somettaja ja aina hyvällä tuulella. Hän näkee ja huomioi kaikki. Maija on meidän kaikkien sajolaisten Maija, Sajon varapuheenjohtaja Åsa Stenbacka toteaa.

 

 

Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry myöntää ansiomerkkejä henkilöille, jotka ovat toimineet erityisen ansiokkaasti yhdistyksen tai sen tarkoitusperien hyväksi.  Numeroitu ansiomerkki on myönnetty kaikkiaan 19 henkilölle.
 

 

Ansiomerkin saajat ja Vuoden ammattikoulutuksen johtaja: vas. Saija Sippola, Maija Aaltola, Tiina Meriläinen ja Sirkku Purontaus

Ansiomerkin saajat ja Vuoden ammattikoulutuksen johtaja: vas. Saija Sippola, Maija Aaltola, Tiina Meriläinen ja Sirkku Purontaus.

 

Ansiomerkin saajat julkistettiin Kuopiossa Sajon perinteisessä syysseminaarissa, joka järjestetään tänä vuonna yhteistyössä Savon ammattiopiston kanssa. Kahden seminaaripäivän aikana kuullaan ja keskustellaan ammatillisen koulutuksen ajankohtaisista aiheista sekä tutustutaan Savon ammattiopiston uuteen Savilahden kampukseen, yrityspalveluihin sekä Taitaja2024-kisajärjestelyihin. Asiantuntijaluentona seminaarissa kuullaan asiaa työhyvinvoinnista ja sen johtamisesta.

 

#OsaaminenNäkyviin

 


LISÄTIETOJA ANTAA:
Åsa Stenbacka
varapuheenjohtaja, SAJO ry
040 750 7030
etunimi.sukunimi@vamia.fi

 

 

SAJO RY:
Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry edistää jäsentensä ammatillisia etuja sekä järjestää koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksia. Otamme aktiivisesti kantaa ammatillisen koulutuksen ajankohtaisiin asioihin. Valtakunnalliseen yhdistykseen kuuluu 275 ammatillisen koulutuksen johtajaa ja johtavaa asiantuntijaa. www.sajory.fi

SAJO ry X:ssä (julkaisut näkyvät X:ään kirjautuneille):

Tietoa Sajosta

Haluamme auttaa sinua menestymään ammatillisen koulutuksen johtajana tai asiantuntijana. Järjestämme tapahtumia ja opintomatkoja sekä luomme verkostoja osaamisesi ja hyvinvointisi tueksi. Meillä on edustus useissa opetusalan valtakunnallisissa työryhmissä, ja annamme koulutuspoliittisia lausuntoja. Valitsemme vuoden ammattikoulutuksen johtajan ja myönnämme ansiomerkkejä.
Tutustu toimintaan >

Liity jäseneksi!

Verkostoidu, vaikuta ja hyödynnä jäsenedut!
Lue jäseneduista ja liity mukaan >

Meitä on jo

sajolaista!

Kysy ja kommentoi!

Kun haluat kysyä jäsenyydestä tai keskustella muista yhdistyksen toimintaan liittyvistä asioista: 
Ota yhteys hallitukseen >

Kurkkaa juhlajulkaisua

SAJO ry täytti 50 vuotta vuonna 2018. Vuosikymmeniä luotaavat Artti Antila, Anna Maria Jääskeläinen, Pentti Rauhala, Tuuli Romppainen ja Esa Toivonen. Nykypäivän näkökulmia valottavat Eija Alhojärvi, Olli-Pekka Heinonen, Maiju Korhonen, Teija Kunelius ja Seija Rasku. Tulevaisuuteen uskaltautuvat Mirja Hannula, Antti Maunu, Antti Seitamaa, Saija Sippola, Mika Tammilehto ja Ville Tuominen.
Tästä e-julkaisuun >

Jaa sivu: