[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Raimo Sivosesta vuoden ammattikoulutuksen johtaja ja Maarit Kallio-Savelalle ansiomerkki

Lisätty 07.10.2021

Ammatillisen koulutuksen kotimainen ja kansainvälinen vaikuttaja, rehtori Raimo Sivonen on Suomen vuoden ammattikoulutuksen johtaja 2021. SAJO ry:n ansiomerkki puolestaan on myönnetty Suomen Kuntaliiton ammatillisen koulutuksen erityisasiantuntija Maarit Kallio-Savelalle. Palkitsemiset olivat osa Tredussa ja verkossa järjestettävän syysseminaarin ensimmäisen päivän ohjelmaa. Ensimmäisen päivän esitysten ja paneelikeskusteluiden teemana oli oppivelvollisuusuudistuksen toimeenpano.


Vuoden ammattikoulutuksen johtaja Raimo Sivonen on toiminut ammatillisen koulutuksen eri tehtävissä vuodesta 1993 lähtien. Kainuun ammattiopiston rehtoriksi hänet valittiin vuonna 2007.

Sivonen on toiminut uransa aikana lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä ammatilliseen koulutukseen liittyvissä kehittämisverkostoissa ja luottamustehtävissä. Hän on ollut muun muassa IVETAn (International Vocational Education and Training Association) varapuheenjohtaja ja EfVETin (European Forum for Vocational Education & Training) hallituksessa. Tällä hetkellä hän on SAJO ry:n hallituksen varapuheenjohtaja.

– Raimo on aktiivinen ammatillisen koulutuksen puolestapuhuja sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hänen osaamistaan ja kokemustaan arvostetaan laajasti niin koulutuksen järjestäjien kuin työelämän ja eri viranomaistahojen keskuudessa. Koulutuksen laatua hän on kehittänyt aktiivisesti yhdessä henkilöstön kanssa, mistä tunnustuksena ovat useat ammatillisen koulutuksen laatupalkinnot, SAJO ry:n puheenjohtaja Maija Aaltola perustelee.

SAJO ry on valinnut Suomen vuoden ammattikoulutuksen johtajan vuodesta 1994 lähtien.

Kuntaliiton Maarit Kallio-Savelalle SAJO ry:n ansiomerkki

Suomen Kuntaliiton ammatillisen koulutuksen jatkuvan oppimisen kehittämispäällikkö Maarit Kallio-Savela on osallistunut kuntien ja ammatillisten koulutuksen järjestäjien edustajana lukuisiin ammatillisen koulutuksen kehittämishankkeisiin ja lainsäädäntöä valmisteleviin työryhmiin. Hän on ollut keskeinen toimija muun muassa ammatillisen koulutuksen reformissa ja oppivelvollisuuden laajentamisessa.

– Uudistuksissa Maarit on nostanut hyvin esiin kuntien ja koulutuksen järjestäjien näkökulmia. Hän on tehnyt arvokasta yhteistyötä yhdistyksemme kanssa ja nauttii koulutuksen johtajien suurta luottamusta, Maija Aaltola luonnehtii.

Maarit Kallio-Savela on työskennellyt Kuntaliitossa vuodesta 2009. Ennen sitä hän toimi opettajana ja rehtorina pääkaupunkiseudun ammatillisissa oppilaitoksissa. SAJO ry:n uusittu ansiomerkki on myönnetty nyt kaikkiaan yhdeksälle henkilölle.
Syysseminaarin aiheina paljon puhuttanut oppivelvollisuusuudistus ja hyvinvointi

Vuoden ammattikoulutuksen johtaja ja ansiomerkin saaja julkistettiin torstaina 7.10. SAJO ry:n perinteisessä syysseminaarissa. Ensimmäisen seminaaripäivän esityksissä ja paneelikeskusteluissa keskitytään ammatillisen koulutuksen johtajia paljon puhuttaneen oppivelvollisuusuudistuksen toimeenpanoon. Toisen päivän aiheena on johdon hyvinvointi koronaexitin ja hybridityön myllerryksessä.