[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Jäsenkirje: Ehdota vuoden ammattikoulutuksen johtajaa, ansiomerkkien saajia ja jäseniä hallitukseen sekä osallistu syksyn tapahtumiin

Lisätty 02.09.2021

Syksy tuo tullessaan etätapaamisten lisäksi peräti lähitapaamisen. Tutustu siis tapahtumiimme! Hallituksen kokouksessa hyväksyttiin uusia jäseniä, ja meitä sajolaisia on nyt 217. Nyt on myös aika ehdottaa Vuoden 2021 ammattikoulutuksen johtajaa, SAJO ry:n ansiomerkin saajia sekä jäseniä hallitukseen.

Hei sajolaiset! Syyskautta on päästy aloittelemaan monin tavoin mielenkiintoisissa merkeissä. Samaan aikaan, kun koronan neljäs aalto pitää meitä hereillä, edessämme on suuria ja pienempiä sekä valtakunnallisia että alueellisia muutoksia, jotka edellyttävät, mutta myös  mahdollistavat uudistumisen. Johtaja on muutoksen mahdollistaja! Se tosiasia on myös SAJOn tämän vuoden teema.
 

SAJOn hallituksen kokous 13.8.2021 

Hallitus kokoontui 13.8. Tampereella. Syksyn toiminta on nyt suunniteltu, ja tarjolla on vihdoin myös livetapaaminen. Saimme hyväksyä joukkoomme viisi uutta jäsentä. Tervetuloa aktiiviseen verkostoomme, uudet jäsenet! Meitä sajolaisia on nyt 217, hyvää syyskautta kaikille!
 

Ehdota: Vuoden 2021 ammattikoulutuksen johtaja

Vuodesta 1994 lähtien SAJO ry on valinnut vuosittain Suomen vuoden ammattikoulutuksen johtajan. Valinnassa painotetaan toiminnan vaikuttavuutta ammatillisen koulutuksen ja johtamisen saralla. Jäsenten tekemien ehdotusten ja perustelujen pohjalta valinnan tekee hallitus. Ehdotuksia perusteluineen vuoden 2021 ammatillisen koulutuksen johtajasta voi laittaa vapaamuotoisesti 13.9.2021 mennessä maija.aaltola(ät)omnia.fi ja/tai sirkku.purontaus(ät)kpedu.fi. Valinta julkaistaan seminaarissamme 7.10.2021.


Ehdota: SAJO ry:n ansiomerkin saaja

SAJO ry voi myöntää hopeisen ansiomerkin henkilölle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti yhdistyksen tai sen tarkoitusperien hyväksi. Ansiomerkki voidaan myöntää myös henkilölle, joka on yhdistykseen kuulumattomana toiminut erityisen ansiokkaasti yhdistyksen hyväksi. Hallitus tekee päätöksen ansiomerkin myöntämisestä jäsenten tekemien ehdotusten ja perustelujen pohjalta. Ehdotuksia perusteluineen ansiomerkin saajaksi voi laittaa vapaamuotoisesti 13.9.2021 mennessä maija.aaltola(ät)omnia.fi ja/tai sirkku.purontaus(ät)kpedu.fi. Mahdollinen/mahdolliset ansiomerkin saajat julkaistaan SAJOn seminaarissa 7.10.2021.


Ehdota: Hallituksen jäsenten valinta

Ehdollepanotoimikunta tekee esityksen vuosikokoukselle hallituksen jäseniksi ja varajäseneksi. Ehdollepanotoimikunnan muodostavat aluevastaavat, ei-erovuorossa olevat hallituksen jäsenet ja ne erovuorossa olevat hallituksen jäsenet, jotka ovat kieltäytyneet hallitusjäsenyydestä. Ehdollepanotoimikunnan puheenjohtajana toimii hallituksen varapuheenjohtaja Raimo Sivonen. Jäseniä pyydetään tekemään ehdotuksia hallituksen jäseniksi viimeistään 8.9.2021 Raimo Sivoselle, raimo.sivonen(ät)kao.fi.
 

Syksyn virtuaalikahvien aikataulut ja teemat

Suosittu virtuaalikahvikonsepti jatkuu syksyllä. Syksyn aikataulu:

3.9. klo 14.30–15.30
Hyviä käytänteitä, kysymyksiä, huomioita ja keskustelua oppivelvollisuuden laajenemisesta

29.10 klo 14.30–15.30
Hyviä käytänteitä, kysymyksiä, huomioita ja keskustelua AMK-yhteistyöstä

19.11.klo 14.30–15.30
Teema auki

10.12. klo 14.30–15.30
Teema auki

 
Johdon syysseminaari 7.–8.10.2021:
Muutos on mahdollisuus, ja johtaja on muutoksen mahdollistaja

On aika pysähtyä pohtimaan yhdessä: Eteneekö oppivelvollisuusuudistus toivottuun suuntaan? Mitä olemme oppineet etätyöstä? Minkälainen työkulttuuri tukee tavoitteiden saavuttamista? Miten varmistamme johtajan hyvinvoinnin muutoksessa? Kohderyhmänä on ammatillisen koulutuksen johtajat, esimiehet ja johtavat asiantuntijat.

Seminaari järjestetään hybridinä, lähitilaisuus on Tampereella ja etäosallistumismahdollisuus Teamsissa. Lähitilaisuuteen mahtuu rajoitukset huomioiden enintään 70 osallistujaa. SAJOn jäsenet ovat lähitilaisuuteen etusijalla ilmoittautumisjärjestyksessä.

Seminaarin sisältö:

  • Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa
  • Keskustelua oppivelvollisuusuudistuksen toimeenpanosta useista eri näkökulmista (mm. OKM, AMKE, Tredu, OAJ, SOPO, SAKKI)
  • SAJOn ansiomerkkien jako ja Vuoden ammattikoulutuksen johtajan julkistus
  • SAJO ry:n vuosikokous
  • Lähitilaisuuteen osallistuville yhteinen illallinen
  • Työ- ja opiskelukäytäntöjen muutos, mitä on opittu koronaepidemian aikana (vieraileva esiintyjä)
  • Johtajan hyvinvointi muutoksessa (vieraileva esiintyjä)
  • Aikaa keskustella ja verkottua. 

Ilmoittautuminen ja ohjelma:
Lähetetään erillisenä sähköpostina ja päivitetään kalenterimerkintään.


Kesäwebinaarin materiaalit ladattavissa

SAJO ry järjesti 18. kesäkuuta kesäwebinaarin, jonka aiheena oli "Muutoksen tuulet ammatillisen koulutuksen johtamisessa". Alustajina webinaarissa olivat ylijohtaja Petri Lempinen (OKM), työmarkkinaneuvos Teija Feldt (TEM), pääjohtaja Minna Kelhä (OPH) sekä opetusneuvos Pia Kola-Torvinen (OPH). Katso ohjelma ja lataa materiaalit.


Muistathan SAJOn viestintäkanavat

Twitter
Kaizalan liittymislinkki
Facebook

 
SAJOn hallituksen puolesta, aurinkoista syksyä!

 

Maija Aaltola
puheenjohtaja, SAJO ry
rehtori, Omnia

050 384 9354