[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Jäsenkirje 3/20: Virtuaaliset tapaamiset, kesä- ja syysseminaarit, SAJOn vuosi 2019 paketissa

Lisätty 01.04.2020

Hei sajolaiset! Elämme koronaviruksen leviämistä ehkäisevää poikkeusaikaa, joka näkyy vahvasti  jokaisen arjessa. Käynnissä olevan kriisin johtaminen edellyttää meiltä nopeaa reagointia, ketterää päätöksentekoa ja luottamusta vahvistavaa viestintää. Työpäivät täyttyvät ja venyvät. Samat asiat askarruttavat meitä kaikkia, mutta johtamistyötä tukevat yhteiset seminaarit ja kokoontumiset on peruttu. SAJOn verkostoa on juuri nyt tärkeää tiivistää. Pitää luoda uusia kanavia yhteistyölle ja keskustelulle – jokaisen meidän jaksamisen tueksi.

Sajolaisten virtuaalikahvit perjantaina 3.4. klo 14.30–16.00

Tervetuloa nollaamaan viikkoa sajolaisten virtuaalikahveille perjantaina 3.4.2020 klo 14.30 alkaen. Virtuaalikahvit juodaan Zoom-alustalla, johon pääset osallistumaan helposti tästä. Lisätiedot Zoomiin liittyen: karri.koli(ät)vantaa.fi

Virtuaalikahveilla ei ole ennalta sovittua teemaa, agendaa eikä esityksiä. Jokaisella on omat eväät ja kamerat päällä. Pukukoodia ei ole. Virtuaalikahveille ei tarvitse ilmoittautua, voit myöhästyä ja voit lähteä pois aiemmin. Alusta on helppo käyttää, mutta pari vinkkiä: kun olet alustalla (1.) paina oikeasta yläkulmasta vohvelin näköistä kuvaketta, jolloin näet kaikki osallistujat livenä, (2.) paina alhaalta ”participants”-kuvaketta, niin voit helposti peukuttaa, viitata, kommentoida ja lukea osallistujien kommentteja.

Zoom-alusta mahdollistaa myös pienempien kuppikuntien muodostamisen, jos jotkut asiat kiinnostavat osaa porukkaa enemmän kuin osaa – muodostetaan niitä sitten tarvittaessa.

Sajolaisten virtuaalikahvihetkiä jatketaan säännöllisesti vaikka joka viikko, jos malli kiinnostaa ja toimii. Pohditaan sitä sitten kahvin äärellä.

Jäsentapaaminen 13.5.2020 klo 15.00–16.00

Jyväskylän Taitaja-kilpailutkin ikävästi peruuntuivat tältä keväältä. Niiden yhteyteen oli sovittu jäsentapaaminen klo 15.00– 16.00. Jäsentapaaminen toteutetaan suunnitellusti, mutta sekin virtuaalisesti. Kun saamme Zoom-alustasta kokemusta, niin päätämme, onko se käytettävä virtuaalijäsentapaamisen alusta vai joku muu.

Kesäseminaari toteutetaan webinaarina perjantaina 12.6.2020

SAJOn hallitus päätti 31.3.2020 kokouksessaan, että kesäseminaari toteutetaan tänä poikkeuksellisena vuonna yksipäiväisenä webinaarina. Vaikka pohdinnassa oli myös kaksipäiväinen kotimaan matka peruuntuneen Kööpenhaminan matkan tilalle, niin emme nähneet sitä tässä tilanteessa kuitenkaan mahdolliseksi. Webinaari järjestetään maksuttomana jäsenille. Webinaarin sisältönä ovat ajankohtaiset valtakunnalliset teemat sekä ammatillisen koulutuksen työelämälähtöinen tarjonta. Tarkempi aikataulu ja ohjelma tiedotetaan myöhemmin, kun esiintyjät ovat vahvistuneet. Voitte myös ilmiantaa teidän tai naapurioppilaitosten uusia toimintamalleja työelämäyhteistyössä, lyhytkurssien tarjonnassa jne., joita olisi hyvä esitellä ja jakaa laajemmin webinaarissa myös muille.

SAVE THE DATE: Johdon syysseminaari 1.–2.10. – ihan livenä!

Syksyn syysseminaarin aika ja paikka on vahvistettu, ja seminaari järjestetään torstaista perjantaihin 1.10-2.10.2020. Luotamme siihen, että lokakuun alussa meillä on jo mahdollisuus kokoontua livenä. Seminaari on päätetty toteuttaa viime syksyn tapaan Helsinki/TallinkSilja -kokonaisuutena. Toteutusmalli sai paljon kiitoksia. Paikkoja seminaariin on varattu reilusti, olettaen, että monella on tämän kevään ja kesän jälkeen ammottava seminaarimatkavaje :)


SAJO ry:n tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2019 ovat valmistuneet ja hyväksytty

SAJOn hallitus kokoontui Teams-kokouksessa tiistaina 31.3.2020. Kokouksessa hyväksyttiin SAJOn vuoden 2019 tilinpäätös, jonka hallituksen jäsenet allekirjoittavat sähköisesti. Kokouksessa hyväksyttiin myös toimintakertomus vuodesta 2019.


Muistathan SAJOn viestintäkanavat

Twitter
Facebook
(suljettu ryhmä vain jäsenille)


Pidetään yhteyttä ja tuetaan toisiamme! Yhdessä tästä selvitään ja kehitytään.


SAJOn hallituksen puolesta,
Maija Aaltola
puheenjohtaja, SAJO ry
050 384 9354