[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Jäsenkirje 2/2019

Lisätty 08.05.2019

Tervehdys SAJOlaiset! Ammatillisen koulutuksen reformin mukaiset lait ovat olleet voimassa melkein puolitoista vuotta, ja toimeenpano on hyvässä käynnissä. Tällä hetkellä jännitämme sitten uuden hallituksen muodostusta ja mitä hallitusohjelmassa lausutaan ammatillisen koulutuksen osalta. Toivotaan, että ainakin perusrahoitukseen olisi tulossa lisää rahoitusta. Kevät on jo pitkällä ja kesää kohti mennään kovaa vauhtia. Meillä SAJOlaisilla on kuitenkin vielä muutamia tapahtumiakin ennen ansaittua kesätaukoa.

Jäsentapaaminen: Taitaja 2019 Joensuussa ke 22.5. klo 15
Tiedepuisto 4B -rakennus, 1. krs, kokoushuone Jupiter

Ammattitaidon SM-kilpailut Taitaja 2019 järjestetään Joensuussa 21.–23.5. Taitajien yhteydessä järjestämme jäsentapaamisen keskiviikkona 22.5. klo 15.00–16.00 Tiedepuistossa 4B –rakennus 1. krs kokoushuone Jupiter. Tule tapaamaan ja keskustelemaan hallituksen ja muidenkin jäsenten kanssa. Nostetaan yhdessä malja SAJOlle, ammatilliselle koulutukselle ja kesälle!

Koulutus- ja seminaarimatka Berliiniin 10.-12.6.2019

Kesän perinteisen koulutus- ja seminaarimatkan kohde on Berliini ja ajankohta 10-12.6.2019 kiinnosti jäseniä. Matkalle on lähdössä 50 jäsentä ja muutama on varapaikoillakin. Ohjelmassa mm. suurlähetystön edustajan puheenvuoro Saksan poliittisesta tilanteesta ja Suomen ja Saksan yhteistyöstä sekä esitys Berliinin ja sen osavaltion ammatillisesta koulutuksesta. Lisäksi omassa seminaarissamme pohdimme ammatillisen koulutuksen johtamista ja verkostotoimintamme kehittämistä. Toivottavasti voimme ottaa kantaa myös uuteen hallitusohjelmaan. Hienoa, että olette mukana!

Ammattikoulutuksen johdon seminaari 1.-2.10.2019, Helsinki ja MS Silja Europa
Merkitse kalenteriin!

Syksyn ammatillisen koulutuksen johdon seminaari järjestetään tänä vuonna uudella konseptilla. Aloitamme seminaarin Opetushallituksessa noin klo 12 ja siirrymme jatkamaan laivalle noin klo 17. Ohjelmassa mm. ammatillisen koulutuksen ajankohtaiset asiat ja kuulumiset mm. OKMn ja OPHn johtavien viranhaltijoiden kertomana. Julkistamme seminaarissa vuoden 2019 ammattikoulutuksen johtaja ja myönnetään mahdolliset yhdistyksen ansiomerkit. Ehdotuksia perusteluineen voitte laittaa jo nyt hallituksen jäsenille. Lisäksi yhdistyksen vuosikokous pidetään seminaarin yhteydessä.

WWW-sivujen uudistaminen ja jäsenhankinta

Yhdistyksen www-sivut uudistuvat kevään aikana, sisältäen mm. sähköisen liittymislomakkeen. Toivomme, että pystymme julkaisemaan uudistetut sivut kesäkuun aikana.

Hallitus haastaa kaikki jäsenet uusien jäsenten hankintaan. Mikäli organisaatiossasi on esimiesasemassa olevia, jotka eivät ole vielä jäseniä, niin haasta hänet mukaan hyvään porukkaan toimimaan ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi ja oman jaksamisen tukemiseksi.

Jäsenhakemuslomake
Yhdistyksen www-sivuilta löydät tietoa yhdistyksen toiminnasta ja myös hallituksen jäsenten tarkemmat yhteystiedot.Toivon kaikille aurinkoista kevättä ja tavataan Taitajissa.

Raimo Alarova
puheenjohtaja, SAJO ry