[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Jäsenkirje: 19 uutta sajolaista, kysely opintomatkasta, kuulumiset vuosikokouksesta ja seminaarista, hallitus 2022, jäsenmaksut, syksyn virtuaalikahvit, vaikuttava SAJO ry

Lisätty 16.11.2021

Hei sajolaiset! Onpa ollut todella mukavaa, kun Suomi on alkanut avautumaan koronaepidemian hellittäessä. Tampereella pääsimme pitkästä aikaa tapaamaan toisiamme seminaarissa ja vuosikokouksessa livenä. Toki maailma on muuttunut, ja Tampereen tilaisuudet järjestettiin hybridinä. Virtuaalisten tilaisuuksien on toivottu jatkuvan livetilaisuuksien rinnalla jatkossakin – ja tottakai SAJO kehittyy sajolaisten toiveesta ja toimesta, yhteiskunnan muuttuessa.

Verkostojen merkitys muutoksessa korostuu, tervetuloa uudet sajolaiset verkostoomme! Teitä uusia jäseniä on liittynyt SAJOon heinäkuun jälkeen 19, toki samaan aikaan useampi pitkäaikainen sajolainen siirtynyt seniorijäseneksi. Meitä varsinaisia jäseniä on nyt verkostossamme 231.

Vaikuta ja vastaa kyselyyn SAJOnopintomatkasta kesällä 2022

Marraskuu on vuoden pimein kuukausi. Nyt on siis hyvä aika suunnitella kesää! Kesäkuun alkupuolella SAJO ry järjestää perinteisesti jäsenistölleen opintomatkan. Kahtena viime kesänä opintomatka ulkomaille ei ole toteutunut koronan vuoksi, mutta kesäkuulle 2022 ollaan matkaa nyt järjestämässä. Matkan ohjelmana on tyypillisesti kohdemaan ammatillisen koulutuksen rakenteisiin ja käytäntöihin sekä työelämäyhteyksiin tutustuminen. Osaamisen kehittymisen lisäksi matkan tärkeää antia ovat voimaannuttavat vertaiskeskustelut, hyvinvointia tukeva vapaa-ajantoiminta sekä vahvistuva yhteistyöverkosto.

Vastaamalla tähän kyselyyn voit vaikuttaa matkan kohteeseen ja muihin järjestelyihin. Vastausaikaa 22.11. asti. Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

SAJOn vuosikokous järjestettiin 7.10.

SAJOn vuosikokous pidettiin syysseminaarin yhteydessä Tampereella Tredun helmessä 7.10.2021 klo 15.30–16.15. Kokoukseen oli mahdollista osallistua myös etänä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Nina Ollila ja sihteerinä Sirkku Purontaus. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Vuoden 2020 tilinpäätös ja toimintakertomus hyväksyttiin ja hallitukselle ja muille tilivelvollisille myönnettiin vastuuvapaus. Vuosikokouksen pöytäkirjaan ja liitteisiin voi tutustua täällä. Tulevaisuuteen suuntaavia  päätöksiä on myös tässä jäsenkirjeessä avattu omina otsikkoinaan. 

Kiitos yhdistyksen jäsenille vuodesta 2020. Se oli hyvin erityinen koronaepidemiasta johtuen, mutta siitä huolimatta toimintamme tavoitteet pääsääntöisesti saavutettiin ja kokouksessa saimme toiminnastamme positiivista palautetta. Hyvä me, hyvä sajolaisten verkosto!


SAJOn syysseminaarin aineisto jaossa

SAJO ry:n perinteinen syysseminaari järjestettiin hybridinä Tampereella ja Teamsissa 7.–8.10.2021. Ensimmäisen päivänä keskityttiin ammatillisen koulutuksen johtajia paljon puhuttaneen oppivelvollisuusuudistuksen toimeenpanoon. Toisen päivän aiheena oli johdon hyvinvointi koronaexitin ja hybridityön myllerryksessä. Livetilaisuuden taukoihin ja ruokailuihin oli varattu riittävästi aikaa, jotta verkostoitumiselle oli riittävästi tilaa – sitähän me kaikki olimme odottaneet. Kiitos osallistujille! 

Pyysimme seminaariin osallistujilta palautetta ja saimme 17 vastausta. Seminaarin järjestelyistä saimme huimat 4,65 tähteä viidestä! Ensimmäisen päivän ohjelmasta saimme 4,16, toisen päivän ohjelmasta 4,36 ja seminaarin vapaammasta ohjelmasta 4,43 tähteä. Vaikka huiman hyvän palautteen, niin onneksi saimme myös kehittävää palautetta ja ideoita tuleviin seminaareihin! Kiitos palautteenantajille! 

Syysseminaarin aineisto löytyy SAJOn täältä.

 

SAJOn hallitus vuodelle 2022 on valittu

Hallituksessa 2021–2022 jatkavat jäsenet Jukka Kosunen, Harri Pölönen, Raimo Sivonen ja varajäsen Heli Huotari. Erovuoroisista jäsenistä jatkamaan valittiin vuosille 2021–2022 Maija Aaltola, Karri Koli, Sirkku Purontaus, Åsa Stenbacka sekä uutena valittiin varajäsen Anne Laine. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Maija Aaltola. 

Yhdistyksen sääntöjen mukaan hallituksen jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi ja kausia voi olla enintään kolme.


SAJOn jäsenmaksu säilyy ennallaan ja OTK:n maksu nousee hieman

SAJOn jäsenmaksu päätettiin vuosikokouksessa säilyttää vuonna 2022 ennallaan 25 €/kk. Osa sajolaisista kuuluu lisäksi Opettajien työttömyyskassaan. Työttömyysturvamaksu tulee hieman nousemaan, meille tulleen tiedon mukaan 0,50 €. Maksu on siis vuonna 2022 5 €/kk. Muistathan, että kummatkin maksut voit vähentää verotuksessasi. 

SAJOn jäsenrekisteriä ylläpitää sekä jäsen- ja työttömyysturvamaksuja koordinoi Terhi Lehmussaari. Voi lähettää hänelle mahdollisesti muuttuneet organisaatio ja yhteystietosi sekä ottaa yhteyttä, jos jäsenasioihin liittyen on kysyttävää: etunimi.sukunimi@sakury.net tai sajory@sajory.fi.


Raimo Sivonen valittiin vuoden johtajaksi ja Maarit Kallio-Savela sai ansiomerkin

Ammatillisen koulutuksen kotimainen ja kansainvälinen vaikuttaja, rehtori Raimo Sivonen valittiin Suomen vuoden 2021 ammattikoulutuksen johtajaksi. SAJO ry:n ansiomerkki puolestaan myönnettiin Suomen Kuntaliiton ammatillisen koulutuksen erityisasiantuntija Maarit Kallio-Savelalle. Palkitsemiset olivat osa Tredussa ja verkossa järjestettävän syysseminaarin ensimmäisen päivän ohjelmaa. Onnea Raimolle tätäkin kautta sekä kiitos jäsenille ehdotuksista ja perusteluista!

Täältä löytyy kuvia ja lisätietoa valinnoista.


Syksyn virtuaalikahvien aikataulut ja teemat

Virtuaalikahvitapaamiset aloitettiin koronan aiheuttamana poikkeusaikana. Ne jatkuvat edelleen ensi vuonnakin, teidän sajolaisten toiveesta. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Usein on teema ja keskustelulle alustaja tai alustajia. Tärkeintä kuitenkin on avoin ja vapaa keskustelu.

Seuraavat virtuaalikahvit järjestetään seuraavasti:
19.11.klo 14.30–15.30 Arjen haasteiden ja ratkaisujen jakaminen
10.12. klo 14.30–15.30 Parhaat nostot vuodelta 2021
 

Sajo vaikuttaa toimimalla työryhmissä ja antamalla lausuntoja

SAJO ry on antanut eduskunnan sivistys- ja tiedejaostolle asiantuntijalausunnon hallituksen esityksestä valtion vuoden 2022 talousarvioksi. Erityisesti pyydettiin lausumaan ammatillisen koulutuksen näkymistä talousarvioesityksen valossa, lukiokoulutuksen kehittämisestä, toimenpiteistä opiskelijahuollon vahvistamiseksi sekä koronaepidemian haittavaikutuksien ja oppimisvajeen vähentämisestä. SAJO ry:n puheenjohtaja Maija Aaltola oli myös sivistys- ja tiedejaoksen kuultavana 8. lokakuuta. 

 

Muistathan SAJOn muut viestintäkanavat

Twitter
Kaizalan liittymislinkki
Facebook

 

Iloa ja valoa pimeyteen!


Maija Aaltola
puheenjohtaja, SAJO ry
rehtori, Omnia
050 384 9354