[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Jäsenkirje 1/20: Koulutus- ja seminaarimatka, tapaamiset, palkkaus, uusi hallitus, jäsenhankinta

Lisätty 14.02.2020

Hyvää alkanutta uutta vuosikymmentä, sajolaiset! Sajon uusi hallitus kokoontui ensimmäisen kerran 7. helmikuuta. Kokous järjestettiin Eteläranta 10:ssä AMKEn vieraana. Veli-Matti Lampun kanssa sovittiin tiivistyvästä yhteistyöstä ja tutustuttiin AMKEn uusiin tiloihin. Kokouksessa hyväksyttiin ilahduttava määrä uusia sajolaisia, tervetuloa joukkoomme! Täsmensimme myös vuoden 2020 vuosikelloa. Kesän opintomatkalle ilmoittautuminen on nyt ajankohtaista. Tätä jäsenkirjettä kannattaakin lukea kalenteri kädessä. Vuoden 2020 johtavana teemana on "Johtaja yhteiskunnallisena verkostoitujana".


SAJO ry:n hallitus kylässä AMKEssa, isäntänä Veli-Matti Lamppu.


Ilmoittaudu nyt koulutus- ja seminaarimatkalle Kööpenhaminaan 10.12.6.2020 

Kesän perinteinen koulutus- ja seminaarimatka suuntautuu tänä vuonna jäsenistön ehdotuksesta Tanskaan. Jatkuvan oppimisen uudistuksen ja Kööpenhaminan innoittamana seminaarin teemaksi muotoutui "Ammatillisen koulutuksen moderni design". Katso tarkemmat tiedot, ohjelma ja ilmoittautumisohjeet (pdf). Lisätietoja matkaan liittyen voi tiedustella Jukka Kosuselta. Nopeimmille suora ilmoittautumislinkki.

SAJO ry:n hallitus vuonna 2020 

Sajon hallituksen jäsenet ja varajäsenet sekä puheenjohtaja valittiin viime syksyn syyskokouksessa. Muilta osin hallitus järjestäytyi 7.2.2020 kokouksessaan. Puheenjohtajana toimii Maija Aaltola Omniasta ja varapuheenjohtajana Raimo Sivonen Kaosta. Sihteerinä jatkaa Sirkku Purontaus KPedusta. Jäseninä Karri Koli Variasta, Jukka Kosunen Sakkystä, Harri Pölönen Riveriasta ja Åsa Stenbacka Vamiasta. Varajäseninä Heli Huotari Business collegesta ja Teija Tiirikka Winnovasta.  

Hallituksen kokousaikataulu vuodelle 2020 on: 28.2., 17.3., 31.3., 28.4., 13.5., 11.6., 13.8., 8.9., 1.10., 13.11. ja 11.12. (sekä tarvittaessa).  Meihin saa olla yhteydessä!

Kirjaa kalenteriin: jäsentapaaminen Taitajien yhteydessä ja syyseminaari  

Nähdään Sajon jäsentapaamisessa ke 13.5.2020 klo 1516 Taitaja-kilpailujen yhteydessä Jyväskylässä. Tarkemmat tiedot lähempänä. Ammatillisen koulutuksen johdon suosittu syyseminaari järjestetään tope 1.2.10.2020. Viime syksyn hyvän palautteen perusteella säilytämme saman konseptin: osa seminaarista järjestetään maissa ja osa laivalla. Uudistuksiakin on kuitenkin järjestelyissä luvassa.

Ajankohtaista nyt: Ammatillisen koulutuksen johdon palkkaukseen vaikuttaminen  

Ammatillisen koulutuksen johtajilla palkkaus perustuu KVTESiin, OVTESiin tai sopimukseen. Ajankohtaista on nyt vaikuttaa, että työehtosopimuksissa huomioidaan ammatillisten johtajien palkkauksen kehittyminen. Harri Pölönen valmistelee yhteistyössä mm. Pirjo Malisen kanssa tiivistä esitystä KT:lle 13.3.2020 mennessä.

Olkaa yhteydessä Harriin, jos teillä on näkökulmia valmisteluun tai haluatte olla siinä mukana. Valmisteluun liittyen voimme myös järjestää ensimmäisen pop up -webinaarin, jos aiheesta kiinnostuneita vaan on.

Jäsenhankinta 

Sajon strategisena tavoitteena on kasvattaa jäsenmäärää. Tämän tavoitteen tukemiseksi uudistettiin 2019 Sajon www-sivuja, laadittiin uudet esitteet ja sähköistettiin jäsenhakemus. Hallitus päätti 7.2.2020 kokouksessaan, että aluevastaavilla on mahdollisuus käyttää jäsenkampanjointiin enintään 400 € / alue kuitteja tai laskuja vastaan.  Ammatillisen koulutuksen järjestäjille tullaan kevään aikana kattavasti postittamaan Sajon historiikki ja esitteitä. Jokainen teistä voi lähettää potentiaalisille jäsenille linkin jäseneksi liittymisestä

 

Ystävänpäiväterveisin <3
Maija Aaltola
puheenjohtaja, SAJO ry
050 384 9354